13.05.2013, 15:02
Witam, od dłuższego mam poważny problem dot. Karty graficznej i nie wiem czy ona jest już do niczego a nie ma zbyt możliwości sprawdzić innej lub u kogoś tej. Do rzeczy, od dłuższego czasu ma problem z instalacją sterowników, po ich instalacji następuje przy logowaniu czarny ekran, zaloguję się owszem na ślepo i wyświetlają mi się ikony, paska nie ma. Jedynie dodatkowo kursor. Wcześniej już zauważyłem że wszystko co otworzę, jak mój komputer czy przeglądarkę to otwiera się to poza zasięgiem pulpitu tzn. Że wyjeżdżam poza pulpit w lewo i wyciągam, oczywiście robię to na ślepo. No ale nie wszystko jest możliwość wyciągnąć i jest to trudne i uciążliwe, w normalnym trybie nie mam co liczyć na jakieś gry lub inne rzeczy. Dodatkowo gdy chcę wyjść do menedżera zadań to także występuje czarny ekran, dopiero po esc wracam do swojego czarnego pulpitu z kilkoma ikonami. Dopiero w trybie awaryjnym mi działają programy itp. Problem mam od dłuższego czasu, wcześniej także go miałem ale jakoś odstąpił po czasie ale od nie dawna znów wrócił, dodam że wcześniej przed nim nie miałem żadnego problemu z tym ani na win7 ani na xp.
Próbowałem już wielu sterowników, żaden nie pomaga. Po każdym występuje to samo, obecnie mam je wyłączone i wszystko działa normalnie, ale bez sterowników nie zbyt nie mogę. Karta graficzna to Geforce 7600gs.
Proszę o pomoc!
Próbowałem już wielu sterowników, żaden nie pomaga. Po każdym występuje to samo, obecnie mam je wyłączone i wszystko działa normalnie, ale bez sterowników nie zbyt nie mogę. Karta graficzna to Geforce 7600gs.
Proszę o pomoc!